Advertentie
Advertentie

Credit Suisse ondervraagd in FIFA-schandaal

De hoofdzetel van Credit Suisse op de Paradeplatz in Zürich. ©EPA

De Zwitserse bank Credit Suisse werd door de Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten ondervraagd over haar mogelijke rol in het FIFA-corruptieschandaal. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt.

In het dossier rond beweerde omkoping en corruptie bij de wereldvoetbalbond FIFA worden niet alleen personen als FIFA-topman Sepp Blatter genoemd, maar ook een reeks banken. Al in mei, toen de VS een reeks personen in verdenking stelden, doken in de aanklacht banken als JP Morgan en Citigroup op. Toen was ook sprake van Europese banken zoals Credit Suisse, maar de instelling deed er tot nu toe het zwijgen toe.

Vrijdag meldde Credit Suisse echter in het derdekwartaalrapport ondervraagd te zijn door de Amerikaanse en Zwitserse overheid 'over de bancaire relaties met bepaalde individuen en entiteiten die geassocieerd worden met de FIFA'. Dat is 'met inbegrip maar niet beperkt tot personen en entiteiten die genoemd worden' in de Amerikaanse aanklacht van mei.

De bank preciseert nog dat het onderzoek nagaat of zij en andere banken 'het verwerken van verdachte of anderszins ongepaste transacties' mogelijk hebben gemaakt of nagelaten hebben antiwitwasregels te respecteren. Credit Suisse merkt op mee te werken met de autoriteiten.   

Credit Suisse werd eerder al genoemd in een aantal andere schandalen en is volop bezig zichzelf opnieuw uit te vinden, onder leiding van de nieuwe CEO Tidjane Thiam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud