Deficom overweegt kapitaalverhoging

Een show van de Crazy Horse, een van de activiteiten van Deficom (Foto Reuters)

Deficom, de holding die grotendeels wordt gecontroleerd door Philippe Lhomme, heeft een goed eerste halfjaar achter de rug, een periode van grote veranderingen ook. Om op groeikansen te kunnen inspelen overweegt de groep een kapitaalverhoging.

Deficom is de voorbije zes maanden sterk geëvolueerd. De holding rust momenteel op drie pijlers: de groepen Fisa en Crazy en Deficom Invest. Vanwege de ingrijpende veranderingen zijn de resultaten over het eerste halfjaar daarom nauwelijks te vergelijken met een jaar eerder.

Deficom sluit de zesmaandenperiode af met een nettowinst van 4,3 miljoen euro op een omzet van net geen 24 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) bedraagt 7,8 miljoen euro. De tweede jaarhelft zal echter wat zwakker zijn, omdat het eerste halfjaar meer dan de helft van de resultaten oplevert.

Eind juni werd de intrinsieke waarde van het aandeel Deficom geraamd op 15,27 euro. Dat is 7,5 procent meer dan eind 2011.

Deficom bestudeert intussen een nieuwe kapitaalverhoging. De nieuwe middelen moeten het mogelijk maken verder te groeien. ‘Diverse dossiers liggen ter studie. Of ze geconcretiseerd worden, zal afhangen van de evolutie van de marktvoorwaarden’, luidt het in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud