Advertentie

Degroof Petercam 1,4 miljard euro waard

CEO Philippe Masset van Bank Degroof Petercam (links) en vice-CEO Xavier Van Campenhout. ©Jonas Roosens

De pas ontstane fusiebank Degroof Petercam is bijna 1,4 miljard euro waard, zo blijkt uit een akte in het Staatsblad.

Bank Degroof Petercam is sedert 1 oktober een feit. Toen zetten de algemene vergaderingen van de twee entiteiten het licht op groen voor hun samengaan. Het was de laatste stap in een lang proces van voorbereidingen en goedkeuringen.

De akten van de vergaderingen zijn intussen deels gepubliceerd in het Staatsblad. En ze geven inzicht in de waardering die gebruikt is voor de operatie. Op basis van de price earnings-methode, waarbij de waarde van een bedrijf berekend wordt op basis van de winst of de verhouding tussen de aandelenkoers en de winst, hangt aan Petercam een prijskaartje van 411,8 miljoen euro. Voor de grotere partner Degroof is dat 960,8 miljoen euro of samen 1,37 miljard euro.

De bedragen leggen ook de verhoudingen vast: Petercam is goed voor 30 procent van de fusiebank en Degroof 70 procent. Dat laatste cijfer had hoger kunnen liggen als de langetermijnaandelenportefeuille en de ermee verbonden cash, samen goed voor bijna 150 miljoen euro, voor de fusie niet waren afgesplitst in het aparte vehikel Degroof Equity.

Woordvoerster Alexandra Niehe van Bank Degroof Petercam zegt in een reactie dat de cijfers in het Staatsblad 'betrekking hebben op de relatieve waarderingen die gebruikt werden om de verhoudingen vast te leggen'. 'Het betreffen dus relatieve cijfers en geen absolute waarderingen.'   

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud