Advertentie

Delcredere volledig eigenaar van Trade Credit

©Photo News

De openbare exportkredietverzekeraar Delcredere slokt zijn sectorgenoot Trade Credit helemaal op. Het kocht alle overige aandeelhouders uit, waaronder holding Bois Sauvage.

Delcredere had sinds 2012 al 55 procent van Trade Credit in bezit en koopt nu naast het pakket van Bois Sauvage ook de aandelen over van 'Office du Ducroire Luxembourgeois' en van een particuliere belegger. Het overnamebedrag werd niet bekend gemaakt.

Bois Sauvage heeft zijn deelneming (26,41 procent) in Trade Credit vorig jaar verkocht aan Delcredere. De holding realiseerde daarbij een netto meerwaarde van 1,5 miljoen euro tegenover de waardering in de jaarrekening eind 2013, zo staat in het jaarverslag.

Delcredere dekt bedrijven en banken tegen de politieke en commerciële risico's van internationale handelstransacties. 'Door alle controle over Trade Credit te verwerven, willen we verder bouwen aan een volledig geïntegreerde groep met dezelfde gedeelde waarden', verklaart Dirk Terweduwe, CEO van Delcredere, in een persbericht.

Trade Credit heeft 31 mensen in dienst en beschikt over een netwerk van bijkantoren in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is ook eigenaar van een dochteronderneming in Luxemburg; het heeft er de volledige controle over herverzekeringsmaatschappij Trade Credit Re².

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud