Delta Lloyd en Fidea sluiten verzekeringsdeal

(Foto: Belga) ©BELGA

Delta Lloyd neemt het exclusiviteitscontract op de verdeling van levensverzekeringen via het kantorennet van Landbouwkrediet/Centea over van de Belgische verzekeraar Fidea. Dat meldt de Nederlandse verzekeraar zelf. Omgekeerd krijgt Fidea de schadeportefeuille van de Delta Lloyd-groep in ons land in handen. De toezichthouder moet zijn goedkeuring nog geven aan de deal.

Delta Lloyd België, onderdeel van de Nederlandse holding Delta Lloyd, gaat zijn levensverzekeringen exclusief verdelen via de kantoren van Landbouwkrediet/Centea. Dat net is goed voor 900 kantoren en bedient 1,2 miljoen mensen. Nu bezit Fidea het exclusieve recht om zijn levensverzekeringen aan de man te brengen via dat kanaal. Delta Lloyd verwacht met de deal zijn premievolume met 150 miljoen euro te verhogen in ons land.

De schadeportefeuille van Delta Lloyd (54 miljoen euro premievolume) maakt de omgekeerde beweging. Fidea gaat de brand-, auto- en ongevallenverzekeringen, die nu onder de naam Zelia op de markt komen, in zijn eigen activiteiten integreren. Door een gebrek aan schaalgrootte was die activiteit in België al een tijd verlieslatend voor de Nederlandse verzekeraar. Het rommelt ook al langer bij Delta Lloyd Bank in ons land. De bank wijzigde enkele jaren geleden haar strategie en sleutelt mede daardoor aan haar activiteiten.

Door de overeenkomst wil DeltaLloyd zijn klanten een volledig verzekeringsaanbod blijven bieden, terwijl Fidea een bijkomend verkoopkanaal krijgt voor zijn schadepolissen via de bankkantoren van Delta Lloyd België.

Als het akkoord de goedkeuring krijgt van de Belgische toezichthouder FSMA, wordt de deal in de loop van volgend jaar volledig afgehandeld, meldt Delta Lloyd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud