Delta Lloyd test geduld van aandeelhouders

©Klaas Fopma

De verzekeraar zag de lage solvabiliteit deze zomer niet verbeteren, maar voor details over de broodnodige kapitaalronde is het wachten tot december.

Delta Lloyd  laat de belegger op zijn honger zitten bij de update over het derde kwartaal. De solvabiliteit is tijdens de zomer niet verbeterd: volgens de oude, minder strengere, kapitaalnormen beloopt de solvabiliteitsratio nu 181 procent, tegenover 179 procent eind juni. Met andere woorden: de verzekeraar heeft 181 euro beleggingen opgebouwd voor elke 100 euro vereist minimumkapitaal. 

Maar dat cijfer is voor beleggers niet langer relevant, nu Delta Lloyd in augustus aangaf dat de kapitaalbuffer volgens de nieuwe, veel strengere, Solvency II-normen per 30 juni onder de eigen 'comfortzone' gezakt is. Die bijna terloopse melding veroorzaakte in augustus een verkoopgolf die het aandeel halveerde. Hoe die buffer er per 30 september uitzag, valt in de kwartaalupdate niet te lezen. 

Analisten gaan er van uit dat een forse kapitaalronde nu onvermijdelijk is om het eigen vermogen aan te sterken. Credit Suisse denkt bijvoorbeeld aan 1 à 1,6 miljard euro. Maar ook over de kapitaalronde is er nog geen nieuws: Delta Lloyd verwijst naar de beleggersdag van 2 december.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud