Advertentie
Advertentie

Delta Lloyd versterkt kapitaalbuffer

Delta Lloyd bleef in het eerste kwartaal van 2015 binnen de lijn van de verwachtingen. ©ANP

De Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd kon zich in de eerste maanden van 2015 herpakken. Dankzij de aandelenuitgifte in maart zag de Bel20'er zijn solvabiliteit stijgen.

Delta Lloyd haalde eind maart met een snelle uitgave van 19,9 miljoen nieuwe aandelen 339 miljoen euro op. Het eigen vermogen groeide zo met een kwart van 2,5 miljard naar 3,1 miljard euro.

Door de kapitaalronde én de sterke prestatie van de aandelen- en obligatiemarkten steeg de solvabiliteitsratio in één trek van 183 naar 208 procent. Die ratio wordt bij Delta Lloyd al jaren nauwlettend in de gaten gehouden. 

Een verzekeraar is immers niets anders dan een bedrijf met enorme langetermijnbeleggingen aan actiefzijde, die enorme langetermijnverplichtingen (pensioen, schadeclaims ...) aan passiefzijde moeten dekken. De solvabiliteitsratio zet de beleggingen af tegenover de huidige waarde van de verplichtingen.

Met de huidige 208 procent overschrijdt Delta Lloyd het ambitieniveau van 200 procent dat de verzekeraar eerder naar voor schoof als minimum voor een guller dividendbeleid in cash. Dat goede nieuws helpt het aandeel 3,3 procent hoger op 17,16 euro.

De voorbije jaren verkocht Delta Lloyd ook flink wat dochters om de kapitaalbuffer aan te sterken. Het Belgische dochterbedrijf, Delta Lloyd Bank België, werd vorig jaar verkocht aan het Chinese verzekeringsconcern Anbang.

Delta Lloyd Bank België heeft 55 bankkantoren en 66 zelfstandige agenten in ons land. De bank telt 538 personeelsleden. Dinsdag werd trouwens bekend dat de Chinese overnemer Anbang de oude merknaam, Bank Nagelmackers, van de bank herstelt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud