Deutsche Bank betaalt 2,3 miljard boete

©REUTERS

Financiële instellingen legden nu al 8 miljard euro op tafel om onderzoek naar manipulatie van het invloedrijkste rentetarief ter wereld te schikken.

Aan de Amerikaanse overheid moet de grootste bank van Duitsland 2,18 miljard dollar (2,03 miljard euro) betalen, de Britse financiële waakhond stuurde een factuur van 227 miljoen pond voor het manipuleren van de London Interbank Offered Rate, beter bekend als Libor. Dat is het invloedrijkste rentetarief ter wereld, die indirect ook de referentie is voor veel bedrijfskredieten en hypotheken.

Ook het Europese neefje, de Euribor, probeerden de experts van Deutsche Bank naar hun hand te zetten.

Met de regulatoren is ook afgesproken dat Deutsche bank een einde zal maken aan het arbeidscontract van werknemers die zich schuldig hebben gemaakt aan de fraude. De bank zal ook een onafhankelijke monitor in dienst nemen.

Het belangrijke Londense filiaal van Deutsche Bank heeft schuldig gepleit in de hele zaak. 'Dit dossier valt op door de ernst en de duur van de overtredingen door Deutsche Bank', aldus Georgina Philippou, directeur bij de Financial Conduct Authority (FCA). 'En de omvang van de boete weerspiegelt dat'.

Het gaat om de grootste boete die is opgelegd in het Libor-schandaal, gecumuleerd is dat bedrag voor alle instellingen samen nu opgelopen tot 8,5 miljard dollar (8 miljard euro). Regulatoren zijn al 7 jaar bezig met het onderzoek. 21 handelaars en makelaars riskeren correctionele vervolging. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud