'Ethias deed niet aan koppelverkoop'

Foto: Christophe Vandercam ©Photo News

Ethias deed niet aan koppelverkoop door trouwe klanten voorkeurtarieven te bieden. Dat oordeelde de Luikse handelsrechter. Consumentenorganisatie Test-Aankoop gaat in beroep.

Eind vorig jaar stapte Test-Aankoop naar de rechter nadat Ethias had beslist haar bijstandsverzekering 'Ethias Assistance' met 45 procent of meer te verhogen voor klanten die slechts één verzekering bij de groep hebben.

Indien de verzekerden beslisten om meerdere verzekeringen te nemen bij Ethias, konden ze het voorkeurstarief behouden. Volgens de consumentenorganisatie gaat het om koppelverkoop van financiële diensten.

Test-Aankoop was de mening toegedaan dat Ethias daarmee de wet voor marktpraktijken en consumentenbescherming overtrad. Omdat het verkrijgen van een voordeel voor een financiële dienst niet afhankelijk gesteld mag worden van het verkrijgen van een andere financiële dienst, stelde Test-Aankoop Ethias in gebreke. De consumentenorganisatie kreeg naar eigen zeggen geen antwoord van de verzekeraar.

De consumentenorganisatie stapte daarom naar de rechter. Ze wilde onder meer laten vaststellen dat de praktijk van Ethias onwettig is en wildel bijgevolg de staking ervan laten bevelen, 'en dat op straffe van een dwangsom van 25.000 euro per dag vertraging'.

De Luikse handelsrechter heeft de redenering van Test-Aankoop niet gevolgd.

Test-Aankoop heeft zich nog niet gewonnen. 'Ethias heeft nog maar een eerste veldslag gewonnen. Wij zijn van oordeel dat de rechter niet heeft geantwoord op al onze argumenten", zegt Nico De Bie van Test-Aankoop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud