Advertentie

Ex-topman Lamarche geeft lucratief advies bij GBL

Gerard Lamarche ©David Plas

Ian Gallienne, de schoonzoon van wijlen de Waalse miljardair Albert Frère, wordt na de algemene vergadering van 23 april de enige CEO van de holding GBL.

Co-CEO Gérard Lamarche stopt na zeven jaar uit eigen beweging. Hij blijft wel aan de slag als adviseur. Uit het zopas gepubliceerde jaarverslag blijkt wat de financiële implicaties zijn voor het duo.

Als co-CEO’s konden de twee in 2018 rekenen op een vast salaris van 860.000 euro (bruto meer dan 1,4 miljoen euro). Daarnaast kregen beiden zowat voor 500.000 euro fijne extraatjes.

Zodra Ian Gallienne de enige CEO van GBL wordt - de dag na de algemene vergadering - stijgt zijn jaarloon van 860.000 naar 960.000 euro (netto). Lamarche wordt senior advisor. ‘In die hoedanigheid kunnen hem specifieke adviesopdrachten toevertrouwd’, aldus het jaarverslag. Hij zal daarvoor een jaarlijkse bezoldiging van 700.000 euro (bruto) ontvangen (inclusief de bezoldigingen en zitpenningen). Lamarche blijft immers bestuurder van GBL en lid van het Vast Comité.

De financiële voorwaarden zijn contractueel vastgelegd voor twee jaar en kunnen stilzwijgend worden verlengd met nog eens twee jaar, behalve bij opzegging door een van de partijen. Lamarche moet een niet-concurrentiebeding ondertekenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud