Fintechbelofte Qover haalt zakenpartner Frère aan boord

De verzekeringsstartup Qover werd drie jaar geleden opgericht door Quentin Colmant (links) en Jean-Charles Velge. ©Frédéric Pauwels / Collectif H

De snel groeiende Belgische verzekeringsspecialist haalt 8 miljoen euro op in een nieuwe kapitaalronde. De Brusselse groep haalt meteen ook de Canadese familie Desmarais, in ons land beter bekend als de zakenpartners van de Frère-dynastie.

Het gaat alleszins hard voor de Brusselse start-up, die pas drie jaar terug uit de grond werd gestampt door de dertigers Jean-Charles Velge en Quentin Colmant. De specialist in financiële technologie ontwikkelt tools waarmee klanten verzekeringen op maakt maken en profiteert volop van de kansen die de freelance-economie biedt. Zo ontwikkelde de groep een ongevallenverzekeringen voor de koeriers van de maaltijdbezorger Deliveroo.

Al is Qover ook op andere terreinen actief. Samen met de zoekertjessite Immoweb werkte het een polis uit waarmee verhuurders zich kunnen indekken tegen wanbetalingen van hun huurders. Tegelijk werkt de start-up ook aan nieuwe producten waarme grote banken en verzekeraars hun bestaande gamma sneller kunnen digitaliseren. 

Vers groeikapitaal

Om dat snelle ritme aan te houden tankt Qover nu 8 miljoen euro bij. Dat verse groeikapitaal is afkomstig van de Franse durfkapitalist Alven en van Portag3, een van ’s werelds grootste investeerders in vernieuwende verzekeringstechnologie. De eerdere investeerders – serie-ondernemers Jean Zurstrassen en Grégoire de Streel, het financiële IT-bedrijf Callataÿ en Wouters en het Luxemburgse fonds Anthemis, blijven aan boord. 

Met Portag3 (spreek uit ‘Portage’) krijgt Qover een opvallende nieuwe partner bij: die groep is namelijk in handen van de Canadese zakenfamilie Desmarais. Die zijn op hun beurt strategische partner van de Belgische zakendynastie rond wijlen Albert Frère. Samen controleren ze ook de beursgenoteerde holding GBL.

Verder kijken dan Europa

‘Maar deze investering in Qover doet Portag3 helemaal zelf, er is dus geen link met de Frères,’ benadrukt Jean-Charles Velge. ‘Met de familie Desmarais hebben we een aandeelhouder aan boord die de internationale verzekeringswereld door en door kent,’ vervolgt Velge. ‘Hun imperium kan je omschrijven als de Canadese versie van dat van beleggerslegende Warren Buffett. Dat doet natuurlijk dromen van expansie buiten Europa.’

Voor het zover is, zet Qover de komende maanden in op verdere groei en de uitbouw van zijn diensten in Europa. ‘We hebben al een sterke expansie in Frankrijk achter de rug, het houdt dan ook steek dat we met Alven een grote Franse investeerder krijgen.  Maar we hebben de afgelopen maanden een structuur op poten gezet waarmee we binnen de vier tot zes weken in eender welk land in Europa kunnen starten met eender welk verzekeringsproduct.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud