Advertentie

Fintechfonds Rob Heyvaert pompt miljoenen in verzekeringen

Rob Heyvaert investeert fors in de Amerikaanse virtuele verzekeringsmakelaar Insurify. ©Bart Heynen

Twee maanden nadat hij de investeringsgigant Apollo als partner aan boord hees, stapt de Belgische fintechondernemer Rob Heyvaert in de Amerikaanse virtuele verzekeringsmakelaar Insurify.

Motive Partners, het miljoenenfonds dat de voormalige Capco-topman Rob Heyvaert vijf jaar geleden oprichtte, neemt het voortouw in een kapitaalronde van 100 miljoen dollar (84,6 miljoen euro) waar ook de bestaande geldschieters van Insurify aan deelnemen.

Insurify geldt als een van de snelst groeiende virtuele verzekeringsmakelaars van de VS. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en biedt klanten de kans op zoek te gaan naar de voordeligste tarieven voor auto-, woning- en levensverzekeringen.

Sinds de start verkocht Insurify naar eigen zeggen al voor 170 miljard dollar aan verzekeringsproducten. Het bedrijf telt 4 miljoen klanten en zegt jaarlijks 2,5 keer in omzet te groeien.

100 miljoen
Insurify tankt in een kapitaalronde 100 miljoen dollar bij.

Het verse kapitaal van Heyvaert & co. moet dienen om de verdere groei te financieren en het gamma uit te breiden met nog meer verzekeringsproducten.

Voor Motive Partners gaat het om de eerste grote deal sinds het fintechfonds begin juli de Amerikaanse investeringsgigant Apollo Management Group aan boord hees als partner. Apollo, een van de grootste investeringsgroepen ter wereld, nam toen een belang van 24,9 procent in Motive Partners, dat vanuit New York, Londen en Leuven ruim 2 miljard euro aan fondsen beheert.

Motive en Apollo willen uitgroeien tot een van de grote experts in financiële technologie en intenser inspelen op de kansen die de razendsnelle digitalisering biedt.

Ook in België zijn vergelijkingssites aan een opmars bezig, zij het een pak bescheidener. De mediagroep DPG Media lanceerde dit jaar Independer, een vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Vorig jaar sloegen ook Mediahuis, de uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad, en de makelaar Vanbreda Risk & Benefits de handen in elkaar voor een gelijkaardig project, dat de naam Voilà meekrijgt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud