Fonds van Rob Heyvaert stapt in datareus Dun & Bradstreet

Rob Heyvaert ©Bart Heynen

De Belgische fintechondernemer investeert in een van de bekendste leveranciers van handels- en kredietinformatie.

De instap van Heyvaerts fonds Motive Partners hangt samen met een eerder deze maand goedgekeurd plan om Dun & Bradstreet   van de beurs te halen. Dat gebeurt via een overname door een groep investeerders onder leiding van de fondsen CC Capital, Bilcar, Cannae Holdings and Thomas H. Lee Partners.

Motive Partners heeft nu bekendgemaakt dat het meestapt in dat consortium. De overnamedeal is zo'n 7 miljard dollar waard.

Een van de medeoprichters van Motive Partners, Stephen Daffron, neemt bij Dun & Bradstreet de rol op van ‘President’. Ook andere leden van het consortium gaan de belangrijkste managementfuncties bij Dun & Bradstreet bezetten.

Capco

Rob Heyvaert maakte fortuin met zijn fintechbedrijf Capco, dat hij aan het Amerikaanse FIS verkocht, het bedrijf dat ook Clear2Pay van Jurgen Ingels overnam. Met Motive Partners zit hij aan het stuur van een miljardenfonds dat in financiële technologie investeert. Recent investeerde het in de Zwitserse leverancier van software voor private banking Avaloq en in LMRKTS, dat banken helpt besparen door overbodigheden in wisselkoersen weg te werken.

Met Dun & Bradstreet koopt Motive Partners een stukje van een internationaal ‘datapowerhouse’ dat de grondstof kan leveren aan datagedreven techbedrijven. Dun & Bradstreet levert bedrijfs- en marktinformatie die  bedrijven wereldwijd gebruiken om strategische beslissingen te nemen. De database van Dun & Bradstreet bevat naar eigen zeggen meer dan 300 miljoen stukjes bedrijfsinformatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud