Fosun neemt meer tijd voor BHF-operatie

Topman Guo Guangchang van Fosun International. ©Bloomberg

Het Chinese conglomeraat Fosun neemt meer tijd om een pakket aandelen van de financiële groep BHF Kleinwort Benson te verwerven.

Fosun, dat ook onder meer bekend is als aandeelhouder van Club Med, tracht het in Brussel gevestigde en genoteerde BHF Kleinwort Benson aan de haak te slaan. De Chinezen zijn al de grootste aandeelhouder van BHF Kleinwort Benson en lanceerden in de zomer een bod op de resterende aandelen.

Voorafgaand aan dat bod sloot Fosun een deal met de Amerikaan Timothy Collins, de oprichter van BHF-voorganger RHJ International, om zijn ruim 12 miljoen aandelen van BHF Kleinwort Benson te kopen en zo te stijgen naar bijna 30 procent van het kapitaal. Woensdag meldde Fosun echter dat de nodige goedkeuringen daarvoor er niet allemaal op tijd zijn. 

Daarom hebben twee entiteiten van Fosun nu met Collins nieuwe afspraken gemaakt. Die voorzien in meer tijd om de operatie rond te krijgen. Maar er is ook afgesproken dat als een deel van de aandelen niet betaald is tegen 26 oktober de hele transactie afgeblazen wordt.

Met Collins is een prijs van 4,9 euro per aandeel afgesproken, tegen 5,1 euro per aandeel voor het bod. Over dat bod zelf rept Fosun amper in het persbericht. Het zegt enkel dat het 'binnenkort' zal communiceren over de status van de goedkeuringen door de regelgevers voor het bod.        

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud