Franse verzekeringsbelofte Alan plant Belgisch offensief

De Franse fintechbelofte hoopt volgend jaar een kantoor te openen in Brussel. ©BELGA

De snel groeiende Franse fintechspeler Alan, met miljardair Xavier Niel als aandeelhouder, wil vanaf volgend jaar vernieuwende gezondheidsverzekeringen aanbieden in ons land.

Met een volledig digitaal aanbod aan gezondheidsverzekeringen voor zowel bedrijven als particulieren, is Alan in een mum van tijd uitgegroeid tot een van de lievelingen van de Franse fintechwereld. De Parijse groep werd slechts drie jaar geleden opgericht, maar haalde in die tijd wel al bijna 80 miljoen euro aan groeikapitaal op bij invloedrijke geldschieters.

De Franse telecomentrepreneur Xavier Niel is daar een van, maar ook het Silicon Valley-fonds Index Ventures en Portag3 zijn van de partij. Portag3 is het vehikel van de Canadese zakenfamilie Desmarais, in ons land vooral bekend als de strategische partners van de Frère-dynastie. 

Meer helderheid

Alan is naar eigen zeggen de eerste speler op de markt voor gezondheidsverzekeringen die volledig digitaal werkt. Door volop in te zetten op nieuwe technologie wil de groep de prijzen drukken en meer helderheid brengen in de vaak nogal onduidelijke tariefstructuren in de sector. 

Voorlopig richtte de groep zich enkel op ondernemingen. Met succes: in Frankrijk hebben 38.000 werknemers van 2.750 bedrijven zich aangesloten. Nu wil Alan een versnelling hoger schakelen. Naast nieuwe formules voor medewerkers in de hotel- en restaurantindustrie biedt het voortaan ook producten aan voor particuliere klanten. Tegelijk wil de verzekeraar ook voet aan de grond krijgen in Spanje en België.

Kantoor in België

Wat de exacte plannen zijn voor België, wilde een woordvoerder maandag nog niet onmiddellijk kwijt. 'We willen van start gaan in 2020, maar een exacte lanceringsdatum is nog niet vastgelegd', reageerde een woordvoerder. 'In een eerste fase gaan we een lokaal kantoor met een tiental werknemers openen. Maar het is wel de bedoeling om snel uit te breiden. We willen een lokale speler worden voor heel het land, die zijn producten aanbiedt in zowel Vlaanderen als het Franstalige landsgedeelte.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud