Generali klopt Ageas in race voor Portugese prooi

Tranquilidade is de twee verzekeraar in Portugal. ©Bairro Alto hotel

De Italiaanse verzekeraar Generali zit in poleposition voor de overname van het Portugese Tranquilidade. Onder meer Ageas was daarin geïnteresseerd.

Volgens het persagentschap Bloomberg heeft Generali het hoogste bod ingediend voor Seguradoras Unidas, het bedrijf boven de verzekeringsmerken Tranquilidade, Acoreana en Logo. De prijs zou kunnen oplopen tot bijna 600 miljoen euro, zegt een bron dicht bij het dossier.

Er zou nog geen definitief akkoord zijn, wat betekent dat een andere bieder op de voorgrond kan komen als er nog een kink in de kabel komt. Eerder maakte Reuters gewag van Generali en het Spaanse Catalana Occidente als belangrijkste bieders.

Apollo

Het Duitse Allianz en het Belgische Ageas  waren uitgenodigd om in de tweede biedingsronde een bod uit te brengen. Portugal is een van de thuismarkten van Ageas.

Tranquilidade, de tweede grootste verzekeraar in Portugal, is in handen van het financiële fonds Apollo. Die kocht het 148 jaar oude bedrijf in 2015 van de in moeilijkheden geraakte Banco Espirito Santo voor ruim 200 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud