Gimv mikt op 250 miljoen euro met obligaties

Koen Dejonckheere, de CEO Gimv. ©Dieter Telemans

De investeringsmaatschappij geeft obligaties uit voor particuliere en institutionele beleggers.

Gimv wil 150 tot 250 miljoen euro ophalen en biedt investeerders de keuze tussen obligaties met een looptijd van 7 (tot 2026) en 12 jaar (tot 2031). De langstlopende obligaties zijn enkel toegankelijk voor institutionelen, de andere ook voor particuliere beleggers. 

Het netto actuariële rendement bedraagt 1,73 procent (2026) en 2,26 procent (2031). Dat percentage houdt rekening met de roerende voorheffing van 30 procent en de uitgifteprijs die boven het nominale bedrag ligt. 

De inschrijvingen starten op 21 juni en een vervroegde afsluiting die dag is mogelijk. 'Particuliere beleggers worden aangeraden om in te schrijven op de eerste dag van de inschrijvingsperiode', klinkt het. Het minimale inschrijvingsbedrag is 10.000 euro.

Gimv gaat het geld gebruiken om zijn verdere groei en die van zijn portfoliobedrijven te financieren.

Lage rente

Gimv is niet de enige die nog voor de zomervakantie snel wil profiteren van de historisch lage langetermijnrente. Euronav haalde vorige week nog 50 miljoen op, terwijl het champagnebedrijf Vranken in één dag 145 miljoen euro verzamelde. Onder andere ook Kinepolis, Ahold Delhaize en DPG Media (de voormalige Persgroep) zijn een gelijkaardige operatie in de steigers aan het zetten. 

Dat bedrijven goedkoop kunnen bijtanken, hebben ze te danken aan het soepele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Gisteren zinspeelde ECB-voorzitter Mario Draghi zelfs nog op extra stimuli. 'Als de crisis een ding heeft aangetoond, is het wel dat de ECB binnen haar mandaat alle mogelijke flexibiliteit gebruikt. En dat zullen we opnieuw doen om de uitdagingen voor prijsstabiliteit te beantwoorden', zei hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud