Gimv stapt uit Salsa Food Group

Gimv verkoopt zijn belang in Salsa Food Group aan SaladSignature. Op haar investering boekt de investeringsmaatschappij een negatief rendement. De uitstap geeft nagenoeg geen impact op het eigen vermogen van Gimv.

Gimv stapte in 2007 in Salsa Food Group, een middelgrote producent van versgekoelde artisanale smeersalades. Dat gebeurde via een MBI-transactie, die Gimv een belang van 90 procent opleverde.

Overnemer SaladSignature produceert eveneens gekoelde smeerbare salades, maar ook gemaksvoeding, en is zowel in België als in Nederland actief. In mei van dit jaar ging SaladSignature over van investeringsfonds Gilde Equity Management in AAC Capital. 

Salsa zal binnen SaladSignature blijven voortbestaan als een aparte business unit, naast HamalSignature in België en Johma Salades en Westland Salades in Nederland.

De verkoop van het Salsa-belang heeft nauwelijks impact op het eigen vermogen van Gimv per 30 september. Over de hele looptijd boekt Gimv wel een negatief rendement op zijn investering. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud