Gimv ziet nog steeds zwakke IPO-markt

Gimv-topman Koen Dejonckheere - Foto Photo News ©Photo News

De investeringsmaatschappij Gimv heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2013/14 in totaal voor 103,5 miljoen euro geïnvesteerd. Topman Koen Dejonckheere stelt echter vast dat de Europese IPO-markt nog steeds erg zwak is, waardoor er weinig kansen zijn voor desinvesteringen.

In de trading update over de eerste 9 maanden van het boekjaar worden geen winstcijfers gegeven. Dejonckheere stipt wel aan dat 'de portefeuille de afgelopen maanden negatieve waarde-aanpassingen onderging bij een aantal beursgenoteerde participaties en verschillende fondsen beheerd door derden'.

Dat vertaalt zich in een daling van het eigen vermogen tot  984,4 miljoen euro (39,81 euro per aandeel), komende van 999,3 miljoen euro (40,42 euro per aandeel) op het einde van het eerste halfjaar.

Ondanks een gebrek aan uitstapmogelijkheden, werden er in het derde kwartaal in totaal voor 42,3 miljoen euro participaties verkocht. De voornaamste desinvesteringen waren de verkoop van de resterende belangen in Ablynx en Ambit Biosciences, de verkoop van 30 procent van het belang in Punch Powertrain en verder nog enkele distributies uit fondsen waarin Gimv participeert.

Dejonckheere toont zich voorzichtig positief in zijn vooruitzichten. 'We merken dat de meeste Europese macro-economische indicatoren eind van het jaar op beter weer stonden dan in het begin van het recessiejaar', klinkt het. 'We hopen dat het voorzichtig herstel dat we sedert het jaareinde waarnemen, zich kan bestendigen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud