Advertentie

Hacker Rex Mundi gooit Zwitserse bankdata online

Rex Mundi lekt voor het eerst klantgegevens van een Zwitserse bank. ©REUTERS

De hacker Rex Mundi heeft zijn dreigement uitgevoerd om vertrouwelijke klantinformatie van een Zwitserse bank online te publiceren.

Zoals we vandaag al schreven, dreigde de beruchte hackersgroep met de publicatie indien de  bank, de Banque cantonale de Genève (BCGE) niet toegaf aan zijn eis om 10.000 euro losgeld te betalen. De bank deed dat niet, en rond zes uur vanavond voerde Rex Mundi het dreigement uit. Hij kondigde het lek aan op Twitter.

The #BCGE #leak is here, in all its glory: http://t.co/zHJJPOAYbD— Rex Mundi (@rexmundi14) 9 januari 2015

De gelekte data werden door de klanten ingegeven op een slecht beveiligd webformulier van de bank. Een eerste blik leert dat het onder meer om namen, klantennummers, telefoonnummers en e-mailadressen gaat.

In totaal werden ruim 30.000 berichten gekaapt. De slachtoffers lijken voornamelijk Zwitsers en Fransen te zijn, al bevatten de data ook een handvol Belgische e-mailadressen.

De zaak wekt veel opschudding in de Zwitserse pers omdat het datalek kan gezien worden als een overtreding van het strenge Zwitserse bankgeheim. Zeker voor buitenlandse klanten van de bank kan dit vervelend zijn, omdat het de belastingdiensten op het spoor zou kunnen zetten van een onderzoek naar belastingontduiking.

De Zwitserse bank heeft al klacht ingediend bij het gerecht en heeft  alle getroffen klanten op de hoogte gebracht. Ook in ons land loopt een gerechtelijk onderzoek naar de hackers, die al heel wat Belgische bedrijven op dezelfde manier hebben proberen op te lichten. Eind december opende Rex Mundi een website op het Tor-netwerk, waar de gehackte data van 13  bedrijven werden samengebracht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud