HSBC excuseert zich voor Swissleaks-gesjoemel

Een HSBC-kantoor in Londen. ©Bloomberg

HSBC excuseert zich met paginagrote advertenties in de Britse pers voor de praktijken van het Zwitserse filiaal, dat volop onder vuur ligt in het dossier Swissleaks over grootschalige belastingontduiking.

De bank geeft toe dat het fout liep met interne controleprocedures. In het dossier Swissleaks onthulde een internationale groep van onderzoeksjournalisten waaronder Lars Bové van De Tijd dat het Zwitserse HSBC-filiaal voor miljarden vermogens uit het zicht van de autoriteiten hield, hierbij inbegrepen geld van criminelen. 

Topman Stuart Gulliver heeft het over eenn 'pijlijke ervaring' voor de cliënten, aandeelhouders en werknemers van de instelling. De meesten van de 140 cliënten die in opspraak kwamen, hebben de bank verlaten en de criteria waar klanten moeten aan voldoen, zijn verstrengd, aldus Gulliver. 

'Sinds 2008 is onze Zwitserse private bank op geheel andere leest geschoeid. Wij wensen helemaal geen zaken te doen met cliënten die hun belastingen ontduiken of die niet beantwoorden aan de criteria die worden gebruikt in de strijd tegen financiële criminaliteit', zo preciseerde de topman.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud