Advertentie
Advertentie

Immoweb stort zich op woonkredieten en brandverzekeringen

Immoweb lanceert al in juni brandverzekeringen voor huurders. ©doc rv

De bekende Belgische vastgoedsite Immoweb breidt zijn activiteiten uit buiten woningadvertenties en schroeft zijn ambities op de verzekeringsmarkt op.

Immoweb, sinds de jaren 90 een dominante speler op de markt voor vastgoedadvertenties, zette in maart vorig jaar al een eerste verzekeringsproduct in de markt. In samenwerking met Qover, een Belgische start-up die gespecialiseerd is in digitale verzekeringen, lanceerde het toen een polis waarmee verhuurders zich kunnen indekken tegen wanbetalingen van hun huurders.

Immoweb gaf toen al aan dat de ambities nog verder reikten. Nu acht de groep de tijd rijp om een stap verder te gaan. Immoweb heeft om steviger voet aan de grond te krijgen op de verzekerings- en herverzekeringsmarkt een nieuwe dochter opgericht: Immoweb Financial Services. De groep trok 3 miljoen euro uit voor de nieuwe divisie.

Brandverzekering

Immoweb vaart dus geen nieuwe koers, maar wil met zijn nieuwe dochter vooral een belangrijker rol kunnen spelen wanneer huurders, verhuurders of eigenaars een contract afsluiten, zeggen topman Valentin Cogels en financieel directeur Ann Krekels.

Immoweb, dat een dossier heeft ingediend bij de financieeltoezichthouder FSMA, hoopt de komende maanden meerdere verzekeringen te lanceren. In de loop van juni komt er al een digitale brandverzekering die huurders meteen ter plekke kunnen afsluiten, zonder een bezoek aan een makelaar. Voor dat product werkt Immoweb opnieuw samen met Qover.

Financiële partner

Immoweb wilde aanvankelijk nog verder gaan door een bank op te richten, maar dat plan werd afgevoerd. Toch wil de groep haar gebruikers ook woonkredieten kunnen aanbieden. Met dat doel voor ogen is Immoweb al aan het onderhandelen met een financiële partner en heeft het bij de FSMA een apart dossier ingediend. ‘We moeten nog behoorlijk wat tests doen, maar we hopen tegen eind dit jaar een hypothecair product te kunnen aanbieden’, zegt Cogels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud