'Interesse KBC voor Slovaakse tak Sberbank'

Een vestiging van CSOB in Slovakije. ©Lieven Van Assche

KBC is geïnteresseerd in de overname van de Slovaakse tak van de Russische bankgroep Sberbank. Er zijn nog twee andere gegadigden, meldt de Slovaakse krant SME vrijdag.

Sberbank Slovakije is met zo'n 100.000 klanten een relatief kleine speler op de Slovaakse bankenmarkt. Volgens SME is het de zevende grootste bank in het Oost-Europese land. KBC-dochter CSOB heeft er 0,6 miljoen klanten en dat is goed voor een marktaandeel van 10 procent.

Sberbank, bij ons onder meer bekend als koper van de Turkse Dexia-dochter Denizbank, herziet haar strategie in Europa. Officieel is de beslissing om Slovakije te verkopen nog niet gevallen, maar volgens Oost-Europese media lijdt het weinig twijfel dat het filiaal de deur uitgaat. Volgens SME zijn er drie kandidaten voor de Slovaakse bank. Buiten CSOB gaat het om de investeringsgroep Penta en een niet nader bekende Slovaakse partij.

KBC wordt de laatste maanden af en toe genoemd als mogelijke overnemer sinds de groep verlost is van haar Europees keurslijf en weer overnames mag doen. De bank-verzekeraar sluit transacties in elk geval niet uit, zolang ze maar gebeuren in de kernlanden. In februari heette het in lokale media dat KBC kandidaat was voor de overname van Citibank Tsjechië, maar KBC is daarvoor niet in de running.

Een woordvoerster van CSOB zei aan SME dat CSOB 'elke overnamemogelijkheid evalueert maar dat dat niet betekent dat we op alles springen wat de markt te bieden heeft'.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud