Interesse voor overname Intertrust

Frank Vlayen, de topman van Waterland in België.

Meerdere private-equitygroepen hebben bij hun sectorgenoot Waterland hun interesse laten blijken voor de overname van Intertrust. Dat voormalig Fortis-onderdeel zit al drie jaar in de handen van de financiële investeerder.

Intertust legt zich toe op het zo belastingvriendelijk mogelijk beheren van activa van bedrijven en vermogende personen. In september 2009 kwam het bedrijf in handen van Waterland. Voor de ontmanteling van de groep zat Intertrust in de handen van Fortis.

Waterland maakte enkele maanden geleden werk van de keuze van een zakenbank om een verkoopsproces te organiseren. ING leidt dat proces in goede banen. Volgens het persagentschap Reuters hebben meerdere private-equitygroepen hun interesse laten blijken, waaronder Blackstone, Carlyle en Cinven. Bridgepoint, CVC en 3i hebben eveneens het dossier bekeken.

Intertrust realiseert een operationele kasstroom (ebtida) van ongeveer 75 miljoen euro. Na de instap van Waterland nam het sectorgenoot Walkers Management Services (WMS) over.

Bekende speler

Het Belgisch-Nederlandse investeringsfonds Waterland is een bekende naam in de Belgische private-equitysector. Het is ondertussen al meer dan tien jaar in ons land actief.  Het actieterrein van Waterland, dat al sinds 1999 bestaat, beperkt zich evenwel niet tot België. De groep is ook actief in Nederland en Duitsland.

Waterlands eerste Belgische investering was die in het uitvaartconcern Sophia in 2001. Vier jaar later verkocht de investeringsmaatschappij het bedrijf door aan de verzekeraar Dela. Waterland realiseerde ook al twee andere Belgische exits: de labogroep Medhold (verkocht aan het Australische Sonic Healthcare) en onlangs nog het Leuvense Indicator (overgenomen door het Franse Editions Francis Lefebvre).

Waterland heeft in België de volgende participaties: Arseus (medische sector), Enfinity (zonne-energie), Senior Living Group (rusthuizen), Ipcom (de koepel boven de bedrijven Waeyaert-Vermeersch Isolatie en Isowill) en Verbraeken (bekabelingsspecialist). De bekendste investering is deze in Omega Pharma. De private-equitygroep haalde het farmabedrijf samen met Marc Coucke van de beurs. Waterland is ook aandeelhouder van de kranenspecialist Sarens. Een jaar geleden trok de private-equitygroep ook voor het eerst de taalgrens over, met de overname van Pierre Lemmens Company, een bedrijf dat actief is in de ontwikkeling en de productie van ventilatie- en luchtbehandelingskasten voor de niet-residentiële markt (magazijnen, supermarkten, kantoren).

In Nederland is Waterlands bekendste investering wellicht de fitnessketen Health City, in ons land bekend van Sportopolis en Passage Fitness.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud