Jos Sluys en co. pompen 40 miljoen in claimspecialist

Jos Sluys. ©Photo News

De Vlaamse zakenman Jos Sluys is een van de investeerders in de kapitaalronde van Deminor Recovery Services, dat wil doorstoten tot de wereldtop in het recupereren van verliezen van gedupeerde bedrijven en institutionele investeerders.

Via zijn holding Saffelberg Investments is de discrete Vlaamse zakenman en topfinancier Jos Sluys, samen met onder meer finance&invest.brussels, een van de geldschieters in een nieuwe kapitaalronde van 40 miljoen euro bij Deminor Recovery Services (DRS).

Dat vernam De Tijd uit goede bron. DRS staat gedupeerde bedrijven en institutionele investeerders bij die via rechtszaken een deel van hun verliezen willen recupereren. Het werkt via een ‘no cure, no pay’-model. DRS neemt een dossier gratis aan, zonder de cliënt te factureren. Het rekent pas een vergoeding aan als het dossier een succes is gebleken en de klanten een deel van hun schade hebben gerecupereerd.

DRS werkt via een 'no cure, no pay'-model. Het rekent pas een vergoeding aan als de klanten een deel van hun schade hebben kunnen recupereren.

‘De kapitaalronde moet ons toelaten de top-5 van de wereldmarkt te ambiëren’, zegt DRS-CEO Erik Bomans, die net als andere historische aandeelhouders, onder wie Pierre Nothomb, ook mee financiert.

DRS is ontstaan in de nasleep van de financieel-economische crisis van 2008. ‘In die periode verloren veel investeerders, ook professionele, veel geld’, herinnert Bomans zich. DRS koppelde zich in 2013 los van Deminor, het bekende adviesbureau dat beleggers en minderheidheidsaandeelhouders bijstaat.

Vertrekpunt

Het vertrekpunt van DRS was eenvoudig. Dikwijls worden rechtszaken gestopt door een gebrek aan middelen of uit vrees dat juridische veldslagen ellenlang zullen aanslepen. DRS wil zo maximaal mogelijk investeringen van klanten recupereren.

Het werkte onder meer voor rekening van meer dan 4.000 investeerders die gedupeerd werden door de affaire-Madoff (de financier die met zijn piramidefraude slachtoffers maakte in 120 landen, red.).

Vandaag is DRS een ‘leider in Europa, maar een kleine speler op wereldschaal’, klinkt het. De nieuwe kapitaalronde moet helpen weerwerk te bieden aan de groeiende concurrentie van grote internationale actoren.

DRS is een bedrijf naar Luxemburgs recht en is nu fysiek aanwezig in zes landen. Het stelt 29 mensen te werk. DRS werkt voor meer dan 300 institutionele klanten (zoals pensioenfondsen) en meer dan 300 bedrijven.

Het bedrijf legt zich ook toe op dossiers rond de schending van intellectueel eigendomsrecht, contractbreuk en anticoncurrentieklachten. Zo vertegenwoordigt DRS op dit moment ruim 300 Belgische en Luxemburgse bedrijven die verliezen leden door het bestaan van een kartel van vrachtwagenproducenten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud