Karel De Gucht bestuurder bij Merit Capital

©Thierry du Bois

Open VLD-kopstuk en gewezen EU-commissaris Karel De Gucht is benoemd als bestuurder van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. Dat blijkt uit een akte in het Staatsblad.

De benoemingsbeslissing dateert van 4 mei. Eerder dit jaar was al bekendgeraakt dat De Gucht bestuurder wou worden bij Merit. Hij diende daarvoor toestemming te vragen aan de Europese Commissie omdat hij nog tot vorig najaar deel uitmaakte van die Commissie. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie zette het licht op groen voor het mandaat.

Dat laatste gebeurde ook voor het bestuurderszitje bij Belgacom, nu Proximus, dat De Gucht wil innemen. Hij liet Europa weten dat hij uitgenodigd was om deel uit te maken van de raad van bestuur van de telecomgroep, maar van een effectieve benoeming is voorlopig nog geen sprake.

Het niet bezoldigde mandaat bij Merit is geen verrassing omdat De Gucht al geruime tijd aandeelhouder is van de vermogensbeheerder. Hij heeft 10 procent van Merit in handen. Zijn zoon Frederic De Gucht was overigens ook bestuurder van Merit Capital, maar hij stapte eind mei op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud