Late winterstorm kost verzekeraars bijna 200 miljoen

AG Insurance verwacht 45 miljoen euro aan schadeclaims te moeten uitbetalen na de stormen van vorige week. ©Photo News

De hevige stormen van vorige week blijken de Belgische verzekeraars een pak meer te kosten dan een gelijkaardige storm die in januari vorig jaar over ons land raasde.

Dat valt af te leiden uit de schadecijfers die de marktleider AG Insurance maandag vrijgaf. AG Insurance verwacht zo'n 25.000 schadeclaims te zullen ontvangen. Op basis daarvan verwacht de groep dat ze minstens 45 miljoen euro zal moeten uitkeren aan haar klanten. 

180 miljoen
stormschade
Uit de cijfers van de marktleider AG Insurance valt af te leiden dat de storm van vorige week de verzekeraars 180 miljoen euro kost.

AG Insurance, een dochter van het beursgenoteerde Ageas, controleert meer dan 25 procent van de Belgische markt voor woningverzekeringen. Als je de cijfers van AG Insurance extrapoleert naar de hele sector, zou de storm de Belgische verzekeraars in totaal dus zo'n 180 miljoen euro kunnen kosten. Assuralia, de Belgische federatie van de verzekeringssector, heeft nog geen definitieve cijfers over de storm vrijgegeven. 

Maar hoe dan ook staat vast dat de storm van vorige week nog een pak duurder uitvalt dan de westerstorm die België in januari vorig jaar trof. Volgens Assuralia was die storm toen goed voor 95 miljoen euro aan verzekerde schade. De late winterstorm van vorige week hield vooral stevig huis in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en de streek rond Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud