Leegloop aan top Deutsche Bank houdt aan

©EPA

Het blijft woelig aan de top van Deutsche Bank. Kort na CEO John Cryan vertrekken nu ook de COO en het hoofd van de aandeelhoudersrelaties.

De bank maakte het vertrek van operationeel directeur (COO) Kim Hammonds vanavond bekend in een persbericht. Het gaat om een ontslag ‘in wederzijds akkoord’ dat ingaat op 24 mei, wanneer de algemene aandeelhoudersvergadering plaatsvindt.

CEO Christian Sewing ©EPA

Hammonds was een vertrouwelinge van voormalig CEO John Cryan, die recent moest opstappen. De hele top van Deutsche Bank staat onder druk als gevolg van zwakke financiële prestaties en een slabakkend aandeel. Enkele dagen geleden werd Christian Sewing aangesteld tot nieuwe CEO. Hij gaf meteen de boodschap dat de lat voor alle werknemers flink hoger moet.

Eerder vandaag werd ook het vertrek bekendgemaakt van John Andrews, die de voorbije vijf jaar de relaties met de aandeelhouders beheerde.

Voor Hammonds is er nog geen opvolger. Die zal ‘in de nabije toekomst’ worden aangesteld, klinkt het.

Intussen lijkt er ook in de laag net onder het topmanagement een leegloop op gang te komen. Bij de recente vertrekkers zitten onder meer Marcus Schenck, co-directeur van de zakenbank. Ook een groep van vier Londense zakenbankiers besliste om de bank te verlaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud