Leleux Associated Brokers doet nieuwe overname

Leleux wordt geleid door familietelg Olivier Leleux. ©BELGAIMAGE

De Brusselse beursvennootschap koopt een onderdeel van de bank Aion, het vroegere Banca Monte Paschi Belgio.

De Belgische bank Aion, het vroegere Banca Monte Paschi Belgio, en de beursvennootschap Leleux Associated Brokers hebben een akkoord bereikt over de overdracht van de investeringsactiviteiten voor particulieren van Aion. Dat meldt Leleux woensdag. De overdracht kreeg dinsdag de zegen van de Nationale Bank van België.
 
Aion heeft besloten zich te concentreren op zijn bankactiviteiten en stoot daarom zijn  investeringsactiviteiten voor particulieren af. Aion ging daarom op zoek naar een koper. Leleux was een logische keuze omdat het al jaren outsourcingoplossingen levert aan Aion.
 
De betrokken cliënten, een klein aantal, en hun effectenportefeuilles worden zaterdag automatisch overgedragen aan Leleux Associated Brokers. Vanaf maandag volgen Aions twee persoonlijke adviseurs hun cliënten naar Leleux.

Leleux heeft er al meerdere overnames opzitten. Een jaar geleden nam het nog de sectorgenoot Van Glabbeek & Co over. De groep werd opgericht in 1928 en is de grootste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Leleux telt ruim 30 kantoren in België, meer dan 130 personeelsleden en bedient 13.000 particuliere cliënten. Daarnaast biedt Leleux Associated Brokers dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor verschillende grote financiële instellingen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud