Lloyd's pompt 130 miljoen in Belgische dochter

Het personeel van Lloyd's in de hoofdzetel van de verzekeringsmarkt in Londen. ©IMAGEGLOBE

De injectie heeft te maken met de komst van de Londense verzekeringsmarkt naar Brussel naar aanleiding van de brexit.

In de strijd om de verhuis van Britse bedrijven naar het Europese vasteland naar aanleiding van de brexit, heeft ook het bescheiden financieel centrum Brussel al enkele prijzen binnengehaald. Zo meldde het Britse LLoyd's of London, de grootste verzekeringsmarkt ter wereld, bijna een jaar geleden de komst naar Brussel in 2019.  

Lloyd's is geen verzekeraar die zelf risico's onderschrijft, maar een markt waar leden die in syndicaten verenigd zijn verzekeringsrisico's samenbrengen om te ze kunnen spreiden. 

Met het oog op de komst naar het vasteland richtte Lloyd's vorig najaar de Belgische vennootschap Lloyd's Insurance Company op. Die kreeg eerst een beperkt startkapitaal dat echter begin dit jaar werd opgetrokken tot ruim 6 miljoen euro.

Nu komt er nog eens 130 miljoen euro bij, leert een pas verschenen akte in het Belgisch Staatsblad. Waarschijnlijk is de nieuwe inbreng, in cash, bedoeld om een voldoende sterke kapitaalbuffer te hebben alvorens de Nationale Bank van België een licentie als verzekeraar aflevert. De wijziging van de statuten in de akte maakt duidelijk dat die licentie nog niet is afgeleverd.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content