Advertentie

Lufthansa gaat 'kredietkaart van het werk' beheren

©BLOOMBERG NEWS

Met de overname van BCC Corporate maakt Lufthansa-dochter Airplus zich incontournable op de Belgische markt voor bedrijfskredietkaarten.

Dat een Duitse specialist in betaaloplossingen voor zakenreizen zijn pijlen richt op de markt voor bedrijfskredietkaarten in België, lijkt op het eerste zicht misschien wat vreemd. Maar voor veel ondernemingen is zo'n bedrijfskredietkaart of 'corporate card' net bedoeld om de uitgaven van werknemers zo effciënt mogelijk bij te houden als die op reis of hotel zijn voor het werk of andere professionele uitgaven moeten doen. 

Door BCC Corporate over te nemen kan Airplus, dat volledig in handen is van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa , alvast zijn serviceaanbod in ons land gevoelig uitbreiden. BCC Corporate is immers een van de grootste aanbieders van bedrijfskredietkaarten in België, en biedt zowel Visa als Mastercard aan. De groep maakte tot voor kort deel uit van Alpha Card, een joint venture tussen BNP Paribas en American Express, en is goed voor zo'n 100.000 bedrijfskredietkaarten in ons land. Hoeveel Airplus precies op tafel legt voor BCC Corporate, is niet bekend. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud