Advertentie

Miljoenen voor gedupeerden Spaar Select

Wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken in 2001 met Harry Sistermans, topman Spaar Select. ©BELGA

De gedupeerden van de Antwerpse verzekeringsmakelaar Spaar Select krijgen 12,5 miljoen euro als onderdeel van een minnelijke schikking.

Na een juridisch gevecht van veertien jaar hebben een 500-tal gedupeerde beleggers van de failliete Antwerpse verzekeringsmakelaar Spaar Select een dading gesloten. In ruil voor het stopzetten van alle procedures stemden ze in met een minnelijke schikking van 12,5 miljoen euro.

Van mijn 140.000 euro zal ik amper 31.000 euro terugkrijgen: een habbekrats.
Gedupeerde Spaar Select

Spaar Select bracht begin deze eeuw, naast aandelenleaseproducten, ook beleggingshypotheken aan de man. In feite ging het om leningen aan mensen die hun huis al voor het grootste gedeelte hadden afbetaald. Die nieuwe leningen werden dan aangewend om het saldo van de bestaande hypotheeklening af te lossen. Het grootste gedeelte werd echter geïnvesteerd in Tak-23 beleggingsproducten zonder gewaarbord rendement en zonder gewaarborgd kapitaal.

Misleid

Toen de beurzen kelderden zagen vele honderden Belgen hun investering in rook opgaan. Zij voelden zich misleid, omdat de producten in advertenties en reclamebrochures als veilig werden voorgesteld. Wat volgde, was een jarenlange juridische strijd die in 2011 zijn einde leek te kennen. In eerste aanleg werden enkele partijen veroordeeld, maar nadien in beroep weer vrijgesproken.

Maar nadat ze een burgerlijke procedure hadden opgestart, zien de gedupeerden nu alsnog een deel van hun beginkapitaal terug. Toch reageren sommigen teleurgesteld. 'Van mijn 140.000 euro zal ik amper 31.000 euro terugkrijgen: een habbekrats. Maar we hadden geen keuze', zegt een van de gedupeerden in Het Laatste Nieuws. Hij is boos op Geert Lenssens, de advocaat die de gedupeerden bijstond met de burgerlijke procedure. 'Hij heeft ons veertien jaar lang aan het lijntje gehouden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud