Advertentie

Minderheidsaandeelhouders KBC Ancora vangen ook in beroep bot

©BELGA

Het Hof van Beroep in Brussel heeft de door minderheidsaandeelhouders ingestelde vorderingen tegen KBC Ancora afgewezen. Dat meldt KBC Ancora in een persbericht.

Vier KBC Ancora-aandeelhouders hadden in december 2008 een vordering in bestuurdersaansprakelijkheid ingesteld tegen de statutaire zaakvoerder van de vennootschap, diens vertegenwoordiger Franky Depickere, Cera en KBC Ancora zelf. De aandeelhouders waren van oordeel dat er bestuursfouten waren gemaakt bij de aankoop van KBC-aandelen in 2007.

De holding KBC Ancora is een van de referentieaandeelhouders van KBC, goed voor 18,6 procent van de KBC-aandelen.

De aandeelhouders betwistten de aankoop van 2,3 miljoen KBC Groep-aandelen door KBC Ancora in maart 2007, die plaats vond in het kader van de splitsing van haar aandelen. Daarnaast waren ze niet akkoord met de aankoop van 3,9 miljoen KBC Groep-aandelen die KBC Ancora medio 2007 verrichtte om samen met Cera de 30%-drempel in KBC Groep te overschrijden.

De minderheidsaandeelhouders - die samen 1,65 procent van KBC Ancora bezaten, waarvan 1,5 procent in handen van de West-Vlaamse vastgoedmakelaar Gino Coorevits - eisten dat de aandelen die verworven werden door KBC Ancora verplicht werden overgenomen door de verweerders (de statutaire zaakvoerder van KBC Ancora, Cera en Franky Depickere).

De vorderingen van de eisers werden in 2012 al eens integraal afgewezen door de Leuvense rechtbank van Eerste Aanleg. Op 13 maart 2013 tekenden de eisers hoger beroep aan tegen deze uitspraak. Daarbij wijzigden zij het voorwerp van hun vordering in een verzoek om in hoofdzaak een schadevergoeding toe te kennen.

In haar arrest heeft het Hof van Beroep in Brussel de uitspraak van de rechtbank van Eerste Aanleg van Leuven nu bevestigd, en de vorderingen van de eisers integraal afgewezen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud