Advertentie

National Suisse stoot Belgische activiteiten af

©KEYSTONE

Ons land past niet langer in de strategie van Nationale Suisse en dus verkoopt de Zwitserse verzekeraar het gros van zijn Belgische activiteiten. Ze behoudt wel reisverzekeraar De Europese.

National Suisse kondigde vandaag vrijdag aan dat het zijn dochter Nationale Suisse België - hypotheekleningen en levensverzekeringen - en twee makelaars verkoopt. De verzekeringsactiviteiten komen in handen van Enstar Group, de makelaars Vander Haeghen & Co en Arena belanden onder de vleugels van Torus Insurance, dat is de makelaar van Enstar. De drie bedrijven zijn goed voor 70 procent van het premievolume van Nationale Suisse in België, zo staat in een persbericht. 

'Na een diepgaand onderzoek, besloot National Suisse de Belgische markt niet langer als strategisch te beschouwen', luidt het. De transactie levert 33,7 miljoen op.  De groep blijft wel eigenaar van De Europese, een specialist in reisverzekeringen, maar het is niet zeker of die op termijn in de portefeuille blijft. Ook 'op het gebied van kunstverzekeringen zal Nationale Suisse op de Belgische markt actief blijven via haar dochter in Liechtenstein', klinkt het.

De verkoop van de drie entiteiten blijft niet zonder sociale gevolgen, zo geeft Nationale Suisse toe. 'De herstructureringsmaatregelen die in het kader van deze transactie nodig zijn, zullen gerealiseerd worden aan de hand van een nog overeen te komen sociaal plan'. Bij Nationale Suisse België werken voor de laatste jaarrekening een 100-tal mensen, bij Vander Haeghen een 15-tal en bij Arena een 10-tal. Vorige zomer kwam Nationale Suisse in handen van de eveneens Zwitserse verzekeraar Helvetia  .

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud