Nieuwe partner pompt 21 miljoen in Kleinwort Benson

Leonhard Fischer, CEO van BHF Kleinwort Benson. ©Bloomberg

Kleinwort Benson BHF, de vermogensbeheerder 'formerly known as' RHJ International, heeft een partner gevonden voor zijn Kleinwort Benson Bank, onderdeel van zakenbankdochter Kleinwort Benson. De investeringsgroep Samena Capital neemt een belang van 31,2 procent in de bank en telt daar omgerekend 21 miljoen euro voor neer.

Samena Capital is een investeringsmaatschappij die focust op Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De groep heeft vestigingen in Londen, Dubai en Hong Kong. In een eerste fase neemt de groep een belang van 31,2 procent, maar de komende 3 jaar is er een optie om dat belang op te krikken tot 39,9 procent.

De prijs die Samena betaalt voor dat belang 'komt overeen met de verwachte netto actiefwaarde op het einde van 2015'. Als we dat rekensommetje helemaal afwerken, wordt Kleinwort Benson Bank in deze deal op 67,9 miljoen euro gewaardeerd.

Kleinwort Benson Bank is een filiaal van Kleinwort Benson, de Britse vermogensbeheerder die RHJ International in 2010 overnam voor 240 miljoen euro in zijn ambitie om zichzelf om te vormen van industriële holding tot een pure financiële dienstverlener. Het filiaal in kwestie houdt zich bezig met private banking en bedrijfsconsultancy.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud