Advertentie
Advertentie

Oddo onderzoekt tegenbod op BHF Kleinwort Benson

©BLOOMBERG NEWS

De Franse bankier Philippe Oddo van de financiële groep Oddo & Cie staat klaar om een tegenbod uit te brengen op sectorgenoot BHF Kleinwort Benson die in Brussel noteert. Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het Chinese Fosun tracht BHF Kleinwort Benson binnen te halen tegen 5,10 euro per aandeel, maar stoot daarbij op tegenkanting.

Het bod van een half miljard euro van Fosun, dat al ruim 20 procent van BHF Kleinwort Benson (ex-RHJ International) bezit, dateert van vorige maand. Maar andere grootaandeelhouders van de bankgroep, zoals Franklin Templeton en de Duitse BMW-miljardair Stefan Quandt, lieten openlijk weten de geboden 5,10 euro per aandeel te weinig te vinden. Ook andere beleggers zien graag een hoger bod: de koers van BHF Kleinwort Benson op de beurs van Brussel steeg tot boven de biedprijs. Maandag noteerde het aandeel tegen 5,47 euro per stuk.

Oddo & Cie, dat ruim 13 procent van BHF Kleinwort Benson bezat, kocht de voorbije weken aandelen bij en belandde boven de 15 procent. Maar de Franse groep liet niet in haar kaarten kijken. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung onderzoekt Philippe Oddo nu echter een tegenbod tegen de Chinezen.

De gezaghebbende Duitse krant meldt dat er op de achtergrond gesprekken aan de gang zijn tussen Fosun, Oddo en andere aandeelhouders. Dat is opvallend omdat het bod van de Chinezen als vijandig wordt gezien, al is het dat formeel nog niet want de raad van bestuur van BHF nam officieel nog geen stelling in. 'Oddo's tegenbod is klaar, maar het ligt nog niet op tafel. Er wordt nog geprobeerd een andere oplossing te vinden', citeert de krant een bron bij het dossier. 

BHF Kleinwort Benson noteert niet alleen in Brussel, het is er ook gevestigd. De groep overkoepelt vooral de prestigieuze Britse private bank Kleinwort Benson en de Duitse tegenhanger BHF. Indien het echt tot een tegenbod komt, is dat een uitzondering voor de Brusselse beurs. Het laatste vijandige bod met tegenbod dateert van 2005 toen Belgacom (nu Proximus) Telindus aan de haak probeerde te slaan en France Télécom (nu Orange) daar tegen in ging. Belgacom won het pleit.      

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud