Optima Bank stoot ook bedrijfskredieten af

©Lieven Van Assche

De afbouw van Optima Bank is een nieuwe fase ingegaan, nu na de woningleningen ook het gros van de bedrijfskredieten afgestoten is. Met die kredieten is ongeveer 120 miljoen euro gemoeid.

De Gentse financiële planner Optima stapte in 2011 in de banksector met de overname van Ethias Bank. Maar dat werd geen succes. Optima besloot de bank af te bouwen en zich weer toe te leggen op zijn traditioneel metier, dat van financieel planner.

Begin dit jaar raakte bekend dat de portefeuille hypothecaire kredieten werd overgenomen door Delta Lloyd Bank, met uitzondering van enkele tientallen dossiers van Spaanse klanten van Optima die in België investeerden in vastgoed. Die verhuisden onlangs naar de kleine Waregemse spaarbank CKV van Dominiek De Clerck, een telg van de gelijknamige Beaulieu-familie. CKV nam de voorbije jaren al diverse kleine hypotheekportefeuilles over en kwam in 2010 in het nieuws met de inlijving van Goffin Bank.

Intussen is ook een oplossing gevonden voor het gros van de bedrijfskredieten. Volgens Optima-woordvoerder Jo Viaene zijn die ofwel geplaatst bij een andere speler of opgezegd en werd het saldo overgenomen door een andere partij. ‘We gingen krediet per krediet te werk. Er is een groot aantal diverse partijen bij betrokken.’ Ook de deposito’s van Optima Bank worden verder afgebouwd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud