Overnemer moet verzekeraar Integrale uit impasse halen

Het ongeruste personeel van Integrale voerde vorige maand actie. ©BELGA

Het bestuur van de Luikse verzekeraar Integrale wil het bedrijf snel verkopen. Daarmee is een dreigende liquidatie door insolvabiliteit voorlopig afgewend.

Bij Integrale, een dochter van de omstreden Luikse intercommunale groep Nethys (Publifin), is het alle hens aan dek om de solvabiliteit van het bedrijf weer op orde te krijgen. Die zakte in maart onder de minimumgrens van 100 procent. Omdat een herkapitalisering en een verkoop niet hebben plaatsgevonden, stelde de Nationale Bank deze maand een speciale commissaris bij de maatschappij aan die vooral actief is in groepsverzekeringen en pensioenplannen.

Maandagnacht heeft de raad van bestuur gekozen het bedrijf niet te ontbinden, maar de activiteiten toch nog even voort te zetten. Hij heeft er goede hoop in dat er dankzij de overnamebiedingen een serieuze kans is op een doorstart. Het bestuur geeft zich tot 15 december om een overnamedeal te sluiten.

River Rock

Eerder raakte bekend dat vier kandidaat-overnemers zich hebben aangemeld. In de wandelgangen wordt een voorstel van het Britse fonds River Rock als beste beschouwd, omdat het de beste garanties biedt voor het personeel en het verderzetten en uitbreiden van de activiteiten.

Twee partijen, de herverzekeraars Athora (de overnemer van Generali Belgium) en Monument Re (de overnemer van de First-portefeuille van Ethias), zouden geen nieuwe activiteiten opleveren en hebben geen steun van het management. Een vierde voorstel zou komen van de Luikse zakenman Bernard Delhez.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud