P&V helemaal weg uit Luxemburg

De hoofdzetel van P&V in Brussel. ©rv

De Belgische verzekeringsgroep verkocht Euresa-Life in het groothertogdom aan haar Franse sectorgenoot AFI ESCA.

De coöperatieve verzekeraar P&V, het nummer zes op de verzekeringsmarkt in ons land, heeft zes jaar na de verkoop van een Luxemburgs onderdeel aan het Zwitserse Baloise nu ook zijn Luxemburgse levensverzekeringsdochter Euresa-Life van de hand gedaan. Dat meldt de bedrijvenadviseur Allyum die P&V bijstond bij de deal. P&V bevestigt de transactie.

De koper is de Luxemburgse tak van de Franse verzekeraar AFI ESCA.

De transactie is een onderdeel van de strategie van P&V om zich terug te plooien op de Belgische markt, waar het onder meer de merken P&V, Vivium en Actel hanteert, en op verzekeringen, spaar- en pensioenproducten. In die context werd in 2013 ook een koper gevonden voor het historische vijfsterrenhotel Dukes' Palace in hartje Brugge.

Euresa-Life was enkele jaren geleden al in een uitdoofscenario beland. De levensverzekeraar heeft nog een tiental personeelsleden en was in 2018 slechts goed voor 0,7 miljoen euro aan premies. Maar de beheerde activa belopen nog altijd 278 miljoen euro. Euresa-Life biedt een ruim gamma aan van oplossingen voor vermogensstructurering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud