P&V meldt onregelmatigheden bij dochter aan toezichthouders

P&V nam vorig jaar Private Insurer over. ©rv

De verzekeringsmaatschappij P&V zegt dat meteen na de overname van Private Insurer onregelmatigheden zijn vastgesteld bij tak 23-beleggingsverzekeringen en dat die aan de toezichthouders gemeld zijn.

De verzekeringsmaatschappij P&V reageert op de huiszoeking die donderdagochtend plaatsvond bij Private Insurer, de levensverzekeraar die ze midden vorig jaar overnam. 'Het onderzoek lijkt verband te houden met bepaalde beleggingsfondsen.' P&V zegt niet te weten wat de precieze aanleiding en het doel van het gerechtelijk onderzoek zijn.

De Tijd vernam dat de zaak in gang is gezet door kantoor WATT Legal van advocaat Laurent Arnauts, die verschillende gedupeerde levensverzekeringsnemers vertegenwoordigt. Het kantoor bekijkt verdere stappen in deze zaak.

Onregelmatigheden

P&V geeft ook duiding over de onregelmatigheden die zijn aangetroffen bij Private Insurer en waarover De Tijd vrijdag berichtte. Het nieuwe management heeft na de overname 'onregelmatigheden vastgesteld in het vroegere beheer van bepaalde tak 23-levensverzekeringen'.

'We hebben dat meteen gemeld aan de regelgevende instanties en hebben de hele portefeuille van Private Insurer grondig geanalyseerd om contracten met mogelijk onregelmatigheden te identificeren', zegt woordvoerder Julien Hayen. Het gaat om een 2.500 contracten. Om dat grote werk tot een goed einde te brengen werd een externe consultant ingeschakeld.

P&V heeft ook het nodige gedaan om de eigen belangen te beschermen. 'We hebben een aantal stappen gezet in het kader van het aankoopproces', luidt het zonder verdere verduidelijking. P&V zegt dat de continuïteit van de dienstverlening aan de klanten verzekerd blijft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud