P&V speelt met overname in op interesse voor beleggingsverzekeringen

Hilde Vernaillen, de CEO van P&V Verzekeringen. ©Thierry du Bois

Met zijn jongste overname speelt de Belgische verzekeraar P&V volop in op de groeiende belangstelling voor beleggingsverzekeringen in ons land.

P&V, de zesde grootste verzekeraar van het land, kondigde maandag aan dat het Private Insurer overneemt, een groep uit het Brusselse die zich vooral toelegt op dit soort polissen gekoppeld aan beleggingsfondsen

Dat P&V, dat eerder al had aangegeven op zoek te zijn naar overnames, net zijn oog laat vallen op die niche is geen toeval. Beleggingsverzekeringen, ook wel tak23-levensverzekeringen genoemd, zijn aan een opvallende opmars bezig in de branche.

Daar zit de historisch lage rente voor iets tussen. Tot voor kort waren vooral levensverzekeringen met gegarandeerde rente - de tak21-producten - populair. Maar nu die nauwelijks nog rendement opleveren, durven almaar meer spaarders over te stappen naar tak23-verzekeringen. Die zijn risicovoller, maar kunnen wel iets meer opleveren. 

Door Private Insurer in te lijven voor een niet nader genoemd bedrag kan P&V zijn positie op die tak23-markt aanzienlijk versterken. Private Insurer was vorig jaar goed voor 70 miljoen euro aan geïnde premies, terwijl P&V vorig jaar 18,5 miljoen euro aan premies ontving voor zijn beleggingsverzekeringen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud