Peter Livanos casht 218 miljoen bij Euronav

Peter Livanos

De Griekse scheepsmagnaat Peter Livanos heeft door de verkoop deze week van een nieuw pakket Euronav-aandelen 111 miljoen euro opgestreken. In totaal loopt zijn opbrengst al op tot 217,8 miljoen euro.

Livanos, tevens voorzitter van tankerrederij Euronav, verraste deze week door het grootste deel van zijn resterend belang in het beursgenoteerde bedrijf te gelde te maken. Een transparantiemelding van de beurswaakhond FSMA leert nu vrijdag dat de verkoop van de 9 miljoen aandelen Livanos 111,3 miljoen euro oplevert. 

In augustus deed de man nog eens in twee schijven 6 miljoen stuks van de hand, goed voor zo'n 81 milljoen euro. Samen met oudere desinvesteringen die terug te vinden op de website van de FSMA loopt de opbrengst op tot 217,8 miljoen euro. Dat is wel niet netto, maar welke investering daar tegenover staat is niet duidelijk. 

Livanos, die in Monaco woont, houdt nu nog 2,5 procent van Euronav of 3,9 miljoen aandelen over. Zijn belang in het bedrijf houdt of hield hij aan via een reeks vehikels in exotische locaties zoals Ceres Investments Partners in Bermuda, Ceres Investments in Cyprus of Chiara Holdings in Panama.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud