RHJI koopt KBC-dochter voor 23,7 miljoen euro

Het hoofdkwartier van RHJI in Brussel

De holding RHJI International koopt KBC Asset Management Dublin voor een bedrag van 23,7 miljoen euro. KBC Asset Management ontvangt eveneens 50 procent, met een maximum van 3,5 miljoen euro, van een eventuele toekomstige kapitaalvermindering bij KBC AM Dublin. Dat is maandag nabeurs te lezen in een persbericht. KBC AM Dublin is een 100 procent dochter van KBC Asset Management NV.

KBC AM Dublin heeft momenteel voor 4 miljard euro activa onder discretionair beheer voor vermogende institutionelen. De verkoop maakt deel uit van het herstructureringsplan dat KBC kreeg opgelegd door Europa.

Als onderdeel van zijn nieuwe strategie richt KBC zich op particulieren, kleine en middelgrote ondernemingen en midcaps op zijn kernmarkten in België en Centraal- en Oost-Europa. 'Binnen die aangepaste strategie werd KBCAM Dublin niet langer beschouwd als een kernactiviteit', luidt het.

RHJ International is een holding in volle transformatie. De groep vormt zich momenteel om van industriële holding tot een Europese financiëledienstengroep. Eind vorig jaar nam RHJI de Britse zakenbank Kleinwort Benson over voor 240 miljoen euro. Bedoeling is om een vermogensbeheer- en adviesactiviteit uit te bouwen onder de naam Kleinwort Benson met een beheerd vermogen van 10 miljard euro.

'KBC AM Dublin heeft sterke relaties met institutionele cliënten en grote distributiepartners op de internationale markten', aldus Leonhard Fischer, ceo van RHJI. 'Zij vormen een ideale aanvulling op ons financiëledienstenplatform en zijn een hefboom voor het Kleinwort Benson-merk.'

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder en zal waarschijnlijk worden afgerond in het vierde kwartaal van 2010.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud