RHJI snoeit in loon topman

Leonhard Fischer, de gedelegeerd bestuurder van de Brusselse holding RHJI heeft in 2013 een flinke loonmatiging van 43 procent moeten slikken. Maar met een totaal loonpakket van 2,33 miljoen euro nestelt de Duitser zich nog steeds comfortabel bij de topverdieners van de Brusselse beurs.

Geen remuneratieverslag waar zo naar uitgekeken wordt als dat van de Brusselse holding RHJ International. Ondanks het brokkenparcours dat de holding de afgelopen jaren aflegde, geldt topman Leonhard Fischer als een van de bestbetaalde CEO's in de Europese financiële sector. Mede omwille van de exuberante salarisregelingen kwam RHJI de afgelopen jaren onder vuur te liggen van activistische hefboomfondsen.

Afgaande op het jongste jaarverslag hebben die beleggersactivisten hun slag gedeeltelijk thuisgehaald. Fischer zag zijn totale verloning in 2013 met 43 procent ingekort tot 2,33 miljoen euro. Vorig jaar nam Fischer nog 4,09 miljoen euro mee naar huis. Die vergoeding omvatte onder meer het gebruik van een privé-jet.

Ook de andere leden van het directiecomité leverden in. In totaal verdienden ze 3,1 miljoen euro, een knip met 30 procent tegenover de 4,4 miljoen euro in 2012. De verloning van het topmanagement van RHJI is zo gedaald van 8,5 miljoen euro tot 5,5 miljoen euro.

Dat bedrag staat nog steeds in schril contrast met de beurswaarde van RHJI, die ook dit jaar niet kon genieten van een heropleving. Met een beurskapitalisatie van 321 miljoen euro is het loon van Fischer 1/137e van de beurswaarde.

Ter vergelijking, Carlos Brito, CEO van AB InBev en dé grootverdiener in de Bel20, verdiende vorig jaar 4,7 miljoen euro. Maar AB InBev, een wereldspeler met een beurswaarde van 162 miljard euro, is dan ook een paar maatjes groter dan RHJI.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud