Rob Heyvaert investeert in Ierse fintech

©TD_TR

Motive Partners, het investeringsfonds opgestart door de Belg Rob Heyvaert (ex-Capco), is met een investering in het Ierse fintechbedrijf Global Shares al aan zijn derde deal toe.

Motive Partners, dat naar verluidt een oorlogskas van 1 miljard dollar heeft, richt zijn pijlen op bedrijven die een technologische revolutie beogen in de financiële wereld. Het heeft zonet zijn derde deal achter de rug. Motive Partners steekt een niet nader genoemd bedrag in het Ierse Global Shares en verwerft daarmee een belang van 40 procent.

Global Shares levert software en bijhorende diensten voor het beheer van aandelenplannen voor werknemers. Het bedrijf telt 175 werknemers, heeft kantoren in 10 landen en heeft grote bedrijven als Cargill, Generali en GSK als klant.

'Motive Partners brengt zowel de expertise als het kapitaal dat we nodig hebben om globaal een grote stap vooruit te zetten', zegt Tim Houston die vorig jaar als CEO van Global Shares de award van 'Irish Fintech Company of the Year' overhandigd kreeg van Deloitte.

Larry Summers

Motive Partners investeerde eerder al in de Zwitserse leverancier van software voor private banking Avaloq en in LMRKTS, dat banken helpt besparen door overbodigheden in wisselkoersen weg te werken en dat gesteund wordt door de Amerikaanse ex-minister van Financiën Larry Summers.

Rob Heyvaert is een van de drijvende krachten achter Motive Partners. De ondernemer/financier is vooral bekend van Capco dat inmiddels verkocht is aan het Amerikaanse FIS (ook eigenaar van Clear2Pay). Bij Motive Partners sloeg hij de handen in elkaar met drie partners die hun sporen verdiend hadden bij FIS, Morgan Stanley en Blackrock. In de adviesraad van het fonds zitten onder meer de voorzitter van Microsoft, de chief information officer van Deutsche Telekom en het voormalige hoofd technologie van Goldman Sachs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud