Advertentie

Rob Heyvaert krijgt fintech-zwaargewicht als copiloot

Rob Heyvaert. ©Bart Heynen

Jeff Yakubi, de vroegere CEO van de Amerikaanse financiëletechnologiereus Fiserv, gaat mee het investeringsvehikel van de Belgische serieondernemer Rob Heyvaert leiden.

Met Jeff Yakubi haalt Motive Partners, het fintechfonds dat Rob Heyvaert oprichtte na zijn exit bij zijn consultancybedrijf Capco, een absoluut zwaargewicht in de branche in huis. Yakubi was 15 jaar CEO van Fiserv, een Amerikaanse specialist in betaaldiensten en technologie voor de financiële sector die onder zijn leiding uitgroeide tot een gigant.

Iets meer dan twee jaar geleden tekende Fiserv voor een van de grootste overnames in de markt voor financiële technologie door 22 miljard dollar op tafel te leggen voor zijn sectorgenoot First Data. Yakubi wordt nu voorzitter van Motive Partners en zal het bedrijf samen met Heyvaert leiden.

Apollo

Heyvaert krijgt er een copiloot bij nadat Motive Partners deze zomer een partnership had gesloten met de Amerikaanse investeringsgigant Apollo Management Group. Met Apollo aan boord zegt Motive volop te willen inspelen op de omwentelingen in de financiële sector.

Sindsdien heeft Motive Partners niet stilgezeten. Begin deze maand nam het fonds het voortouw in een kapitaalronde van 100 miljoen bij de Amerikaanse virtuele verzekeringsmakelaar Insurify. Vorige week nog bracht Motive de Amerikaanse onlinemarktplaats voor niet-beursgenoteerde bedrijven Forge Global naar de beurs. Dat gebeurde via Motive Capital, de spac of het blancochequebedrijf van de investeringsmaatschappij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud