Sapec boekt lagere omzet, hogere bedrijfskasstroom

Sapec is onder meer actief in de distributie van chemicaliën

De groep Sapec, die vooral actief is op het Iberisch schiereiland, heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 117 miljoen euro. Dat is 8,6 procent minder dan een jaar eerder (128 miljoen euro). De rendabiliteit van de groep kent wel een gevoelige verbetering, zo blijkt uit een persbericht.

(tijd) - De omzetdaling in de eerste drie maanden is enerzijds te wijten aan de tak gewasbescherming, anderzijds aan de distributie van landbouwproducten. Door de strenge winter is het zaai- en plantseizoen later van start gegaan, zodat er voorlopig minder gewasbeschermingsproducten zijn verkocht. Inzake distributie van landbouwproducten was er een lagere activiteit en is Sapec ook klantenselectiever.

De geconsolideerde bedrijfskasstroom (ebitda) van Sapec is in het eerste kwartaal wel gevoelig gestegen. Cijfergegevens hierover geeft de groep niet in haar persbericht.

Wat de vooruitzichten betreft, wijst Sapec er op dat de omgeving moeilijk blijft en de markten nog steeds fragiel zijn. Bovendien is de zichtbaarheid beperkt. Op basis van informatie waarover Sapec tot op heden beschikt, verwacht de groep voor haar traditionele activiteiten een herstel in 2010.

Sapec wijst er nog op dat de onderhandelingen over de verkoop van tweederde van haar belang in het groenestroombedrijf Naturener worden voortgezet. Naturener is een joint venture tussen Sapec en Caja de Castilla La Mancha.

KL

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud