Advertentie

Schadetak loodst Ageas door coronajaar

Hans De Cuyper, de nieuwe CEO van Ageas. ©saskia vanderstichele

De goede prestaties van de auto- en brandpolissen maken dat deverzekeringsgroep Ageas in coronatijden de winst op een bijna normaal peil kan houden. De groep handhaaft zijn winstverwachting voor het volledige jaar.

De verzekeraar Ageas heeft in de eerste negen maanden van het jaar 993,7 miljoen euro nettowinst geboekt. Dat is iets onder de gemiddelde analistenvoorspelling (1,007 miljard euro). Analisten hadden vooral gemikt op een hogere winstbijdrage van de levensverzekeringsactiviteiten.

De tak schadeverzekeringen presteerde in het derde kwartaal dan weer beter dan verwacht. Dat is vooral te wijten aan een daling van de schadegevallen bij de autoverzekeringen door telewerken en lockdownmaatregelen.

De winst van Ageas na negen maanden ligt met 994 miljoen euro 13 procent hoger dan een jaar voordien (877 miljoen euro). Maar in die cijfers zit een eenmalige boekhoudkundige meerwaarde van 332 miljoen euro door de inkoop van FRESH-effecten, een financieel product uit de Fortis-tijd. Als dat uitgefilterd wordt, bedraagt de 'onderliggende' winst 662 miljoen euro.

Met dat resultaat handhaaft de nieuwe CEO Hans De Cuyper de verwachting dat Ageas in dit moeilijke jaar een winst zal boeken die dicht bij de pre-coronadoelstelling (850-950 miljoen euro onderliggende winst) zal liggen.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud