opmerkelijk

Snoop Dogg in zee met Zweeds betaalbedrijf

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg. ©Photo News

Het Zweedse betaalbedrijf Klarna heeft rapper Snoop Dogg gestrikt als uithangbord. Hij neemt via zijn investeringsfonds 'een klein belang' in het fintechbedrijf.

In een video op YouTube wordt Snoop Dogg omgedoopt tot Smoooth Dogg. Daarmee onderstreept de rapper het streven van Klarna om betalingen soepel te laten verlopen. Calvin Broadus, zoals de echte naam van de Amerikaan luidt, gaat niet alleen reclame maken voor Klarna, maar wordt ook minderheidsaandeelhouder. Het zou om een 'klein belang' gaan. Financiële details zijn niet verstrekt.

Klarna focust op het verwerken van betalingen van webwinkels. Het Zweedse bedrijf is in 2005 opgericht en is actief in 14 landen. In 2015 werd Klarna gewaardeerd op bijna 2,3 miljard dollar.

2,3 miljard
Klarna
Het Zweedse betaalbedrijf Klarna werd in 2015 gewaardeerd op bijna 2,3 miljard dollar.

Snoop Doggs investeringsfonds Casa Verde Capital (45 miljoen euro) richtte zich tot nu toe vooral op investeringen in bedrijven die zich met cannabis bezighouden. Zo stak hij geld in de wietbezorgingsdienst Dutchie en in de farmaceutische onderneming Oxford Cannabinoid Technologies.

'Ik heb gezocht naar mogelijkheden om mijn portfolio van investeringen in tech uit te breiden naar Europa', laat de rapper weten. 'Als ik kijk naar hoe Klarna opereert en de status quo uitdaagt, is het een match made in heaven.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud