Sofina spint opnieuw garen bij digitale schoolmeester

Via de educatieve app Byju's bereiden 65 miljoen leerlingen hun lessen en toelatingsexamens voor.

Na een nieuwe kapitaalronde zien Sofina en Verlinvest, de investeringsvehikels van de familie Boël en de AB InBev-familie de Spoelberch, hun investering in de Indiase educatieve app Byju's renderen.

Byju's kan zich sinds deze zomer een 'decacorn' noemen: een start-up met een waarde van meer dan 10 miljard dollar. Die waarde is onlangs opnieuw gestegen.

Het Indiase techbedrijf dat een leerapp met video's en tests aanbiedt aan leerlingen om zich voor te bereiden op hun toelatingsexamens rondde vorig week een kapitaalronde af waarbij het 500 miljoen dollar (zowat 420 miljoen euro) bij Airbnb-investeerder Silver Lake en andere geldschieters ophaalt. De waardering van Byju's is zo opgelopen tot 10,8 miljard dollar.

Byju's, het geesteskind van de ondernemer Byju Raveendran, profiteert ook van de coronacrisis. Voor de lockdown werd de app door 40 miljoen studenten gebruikt. Dat aantal is gestegen naar 65 miljoen.

Belgische beau monde

Voor de Belgische beau monde is dat uitstekend nieuws. Via hun investeringsvehikels Sofina en Verlinvest zijn de families Boël en de Spoelberch al geruime tijd aandeelhouder van Byju's.

Eerder deze lente bleek wel dat het beursgenoteerde Sofina een klein deel van zijn belang in de educatieve app te gelde had gemaakt. Maar de Boëls blijven een belangrijke aandeelhouder met een participatie van 8,21 procent. Verlinvest zou voor zover bekend geen aandelen van de Indiase groep van de hand hebben gedaan.

Beursgang

Voor Sofina-beleggers is het uitkijken wat de Britse onlineschoonheidswinkel The Hut woensdag doet bij zijn debuut op de beurs van Londen. Sofina heeft een belang van iets meer dan 9 procent in The Hut, maar is niet van plan dat te verzilveren.

Op een beursgang van Byju's is het nog even wachten. In een interview met het Amerikaanse blad TechCrunch liet topman Byju Raveendran verstaan dat het nog twee jaar kan duren voor het bedrijf die sprong waagt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud